Norcenni Girasole Club

Omgeving

De camping ligt in het prachtige Toscane. Toscane is een vakantiegebied dat jaarlijks vele toeristen aantrek door zijn heerlijke klimaat en prachtige Toscaanse natuur. Toscane heeft een rijke geschiedenis. Dit is te zien aan de vele monumenten en de prachtige oude gebouwen in bijna alle steden en dorpjes.

Florence

Florence is de grootste stad in Toscane, en ligt op slechts 25 kilometer van de camping. Florence is als vakantieganger in Toscane een ‘must see’. Florence wordt ook wel de stad van de Renaissance genoemd. Het prachtige oude centrum steekt scherp af bij de moderne winkel straten. Het is goed te zien dat je, je midden in het oude Romeinse rijk bevindt.

De stad staat vol oude kunst, voornamelijk uit het Renaissance tijdperk. De artistieke kunst is niet altijd even oud. Zo is Florence ook een hele belangrijke stad in de Italiaanse mode, wat je natuurlijk ook bijna kunst kunt noemen.

Seina

Tijdens je verblijf in Norcenni Girasole is het mogelijk om een uitstapje naar Seina te plannen. Seina is één van meest bezochte steden in Italië. De reden dat de stad zo veel bezoekers trekt is het goed onderhouden middeleeuwse stadscentrum. De stad heeft naast het oude stadcentrum ook vele musea en monumenten.

Pisa

De stad Pisa is ook goed aan te doen vanaf de Norcenni Girasole Club. Pisa is voornamelijk bekend om de wereldberoemde toren van Pisa. Naast de kathedraal van de toren van Pisa, heeft Pisa nog 20 andere historische kerken.

De Italiaanse provincie Toscane heeft niet alleen mooie steden. De provincie staat ook bekent om haar echte Italiaanse wijnen. Grote gebieden van Toscane worden gebruikt om de Italiaanse wijndruif te verbouwen. De mooie uitgestrekte wijndruif velden zijn een mooi dagje uit. Huur een paar fietsen en rijdt eens door de ruime velden heen.

Toscaanse wijn

De hellingen en het Toscaanse weer zijn ideaal om wijndruiven te verbouwen. De eerste sporen van wijndruifbouw stammen al uit het Renaissance tijdperk. Er worden zowel witte als rode wijndruiven verbouwd in het gebied. Er worden in totaal een kleine 40 wijnen geproduceerd in Toscane.

De camping Norcenni Girasole Club organiseert wijnproef avonden. Dit is een mooie gelegenheid om eens lekker van de verschillende Italiaanse wijnen te genieten. En voor de echte kenners is dit natuurlijk ook de ideale gelegenheid om je mede vakantiegangers eens wat te vertellen over jou passie.

Voor de paardlief hebbers is er naast de camping een manege.

In het hoogseizoen is het in Toscane gemiddeld rond 26 graden Celsius overdag en daalt de temperatuur tot 15 graden in de avond. De omgeving straalt rust en warme uit. Het ademt de heerlijke Italiaanse cultuur. Er zijn heerlijke restaurantjes en de lokale bevolking geniet elke dag van het leven. Dit merk je op zodra je iets buiten de camping de kleinere dorpjes in gaat op zoek naar de echte Toscaanse cultuur.

Het ruige landschap is te voet wat moeilijk begaanbaar maar de sportieve vakantieganger kan over de paden prima met een gehuurde mountainbike uit de voeten.

Bereken uw prijs en profiteer van de beste deal:
Neckermann
v.a. € 81 (incl. vlucht en transfer)
Alle reisbureaus tonen